...

Padlóburkolat 

 
 

Hogy javítsuk a sérült padlóburkolatot?

A sérült lapot először el kell távolítani, mindezt olyan ügyesen, hogy a mellette lévők ne sérüljenek. Kezdjük a fugák kikaparásával a munkát! Ehhez igénybe vehetünk speciális fuga kikaparó szerszámot, vagy egyéb éles szerszámot, ami alkalmas lehet a fuga eltávolítására. Ezután a lapot közepéről kiindulva óvatosan kalapács és véső segítségével apró darabokra kell törni, így könnyebb eltávolítani. Ha ez sikerült, akkor az alatta lévő ragasztó maradványokat is távolítsuk el, egészen a beton aljzatig. A mélyedést porszívózzuk ki, majd kenjünk a beton aljára vékony rétegben friss csemperagasztót, ezután a lapra is, és illesszük a helyére, majd igazítsuk a mellette lévőkkel egy szintbe. Ha kiáll a síkból, vegyük ki és vékonyítsuk el a ragasztót, ha pedig mélyebbre került, mint kellett volna, akkor vastagabb ragasztóréteget tegyünk alá. 

 

A burkoló lapok fuga szélességére is figyeljünk,

 
mert most még kis mozgatással lehet igazítani rajta. A padlólap benyomásakor kitorlódó ragasztót a fuganyílásból rögtön vagy 24 óra elteltével távolítsuk el. Ha úgy látjuk minden rendben, várjuk meg amíg a ragasztó megszárad ez beltérben 1-2 nap, de kültérben függ az időjárástól is. Ezek után kezdődhet a fugázás. Első lépésként a fugázó anyagot vízzel keverjük tejföl sűrűségűre, (a gyártói utasításokat mindig tartsuk be) majd egy simítókanál vagy gumisimító segítségével töltsük ki az összeillesztéseket. Amikor a fugázó anyag keményedni kezd, nedves szivaccsal tömörítsük a fugát. Vigyázzunk arra, hogy a burkoló fugázó anyagot ne szedjük ki az illesztésekből. Ha fugázó anyag teljesen megszáradt és úgy látjuk nem tiszta a felületet, akkor cementfátyol eltávolító folyadékkal vagy gyenge sósavas vízzel orvosolhatjuk ezt a problémát is! Meglátja a régóta kerülgetett sérült burkolatot, megéri kijavítani, reméljük a fent leírtakkal segítségére lehettünk ebben a feladatban. 
 
 
 
 

Hívja Palit akár MOST is 06 20 3880 098

A küldő neve *:
A küldő e-mailcíme *:
Telefonszáma *:
Tárgy:
Kép:
Üzenet *:

Facebook Twitter Google+ Linkedin - Megosztás
/ Óbuda, kőműves burkoló Újpest, Ferencváros, lakásfelújítás Kőbánya, a második legjobb szakember Lágymányos, Angyalföld, falazás itongfal falazás Budapest itongfal építés mázolás árak Budapest olcsó tapétázás szobafestés Budapest szobafestés szakemberek vállalkozók Bobcat tereprendezés földmunka bérlés kölcsönzés Rávkevén Családi ház bővítés hozzá építés átalakítás felújítás mázolás Budapest szobafestő szobafestő Budapest

lakás takarítás

szobafestő mázoló Budapest tapétázás tapétázás Budapest Zugló, Rákospalota, Rákoskeresztúr, XVII. XVIII. kerület XIX. Pestlőrinc, Kispest, Pesterzsébet. Soroksár, Csepel. / Szigetújfalú kőműves Szigethalom , ház hőszigetelés Szigetszentmiklós, Halásztelek ,kőműves Dömsöd, Majosháza , Lórév Makád Taksony , Dunavarsány, Tas , Budapest lakásfelújítás hőszigetelés kőműves Csepel Soroksár, Kispest ,Erzsébet gipszkarton válaszfal IX. X. XI. XIII. XIV. XV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. / / Óbuda, Újpest, Ferencváros, szobafestő szakemberek Dunaharaszti Budaörs Törökbálint Diósd Érd Bugyi Szigetbecse szobafestő Alsonémedi, Budapest lakásátalakítás családi ház Áporka keresek szóbafestő Délegyháza, hőszigetelés burkoló Budapest II. XII. III. kerület Pest , Buda, IV. IX. X. XI. XIII. XIV. ker Adony Ercsi, kőműves Dabas, dél Pest, Gárdony kőműves Velence Agárd kerítés építse Ráckeve Családi ház építés felújítás átalakítás. Lakásátalakítás lakásrenoválás lakás átépítés Budapest.