...

Tetőtér beépítés hőszigetelés 

(Tetőtér beépítés hőszigetelés 
Hőszigetelés a tetőn, tetőtérben 
Magyarországon a padlások, tetőterek zöme nincs jelentős mértékben kihasználva, általánosságban a régen és „talán egyszer majd valamikor…” használt cuccok kerülnek oda. A sok-sok esztendő alatt pókhálók és rengeteg por gyűlik össze ezekben a helységekben, annak ellenére, hogy megfelelő idő és pénz ráfordításával remekül lakható helyet lehetne varázsolni a tetőtér beépítésével . Gondolta volna, hogy több mint 50%-al mérséklődhetne a lakhatás problémája, amennyiben ezen padlástereket hőszigetelését végrehajtanák, és beépítenék a tetőteret az emberek? 

Tudnivalók a tetőtér beépítése hőszigetelésével kapcsolatban Van pár dolog, amit megtehetünk a komfortos hőmérsékletű tetőtér beépítés hőszigeteléselérése érdekében akkor is, hogyha nem akarunk klímaberendezést használni e célhoz. Mindenekelőtt igyekezzünk olyan tetőszerkezet kialakítására, amely minél kevésbé engedi azt, hogy a ház kívüli hőmérséklet a beltérbe jusson Továbbá törekedjünk minél több olyan nehéz anyag beépítésére, amelyet fokozzák a ház hőtehetetlenségének mértékét. (Például a vízszintes szakaszra építsünk vasbeton anyagú födémet, a válaszfalak anyaga tégla legyen gipszkarton helyett, stb.) Ezen túlmenően pedig legyünk okosak: ne a nap legforróbb időszakában szellőztessünk! tetőtér beépítés kivitelező tanácsok (Hogyha magát a házszerkezetet ideális módon valósítottuk meg, úgy, hogy mérsékeli a felmelegedést, akkor ilyenkor nem kell félnünk attól sem, hogy a nagy melegtől hőgutát kapunk.) Téli problémák a tetőtér beépítés hőszigetelésével 


Tetőtér hőszigetelése 
A legfontosabb mozzanat annak eléréséhez, hogy ezek a helységek lakhatóvá váljanak, a házat fedő tető hőszigetelése. Konkrétabban megfogalmazva: a szarufák és a tetőgerendák alatti, illetve közötti területek hőszigetelése az első lépés a lakhatóvá tétel felé. Annál hatékonyabb a hőszigetelés, minél vastagabb maga a tető, illetve a tetőtér hőszigeteléséhez használt réteg. Legalább 20 cm vastagságú szigetelőréteget ajánlunk azoknak, akik élhetővé szeretnék tenni a padlásteret, illetve takarékoskodni kívánnak a hőenergiával. Manapság minden szakember és előírás jóval nagyobb mértékű hőszigetelést javall a tetőtér beépítésénél, mint régebben volt szokás. Leginkább a közvetlenül a tető alatt elhelyezkedő részekről van szó, ahol rendszerint egyáltalán nincs, vagy csak nagyon csekély mértékű a hőszigetelés mértéke. Az ideálisan kivitelezett tetőtér hőszigetelés által rengeteg hőenergiát tudunk spórolni, amivel természetesen a felhasznált fűtőanyag is csökken. Arról nem is beszélve, hogy így a környezetünket is megóvjuk: kevesebb káros anyag keletkezik a fűtés melléktermékeként, a tetőtéri lakás jó közérzetet biztosító klímája ezzel szemben megmarad. 

 

Laikusok gyakran elkövetik azt a hibát, hogy nem megfelelően alkalmazzák tetőtér beépítésénél a páraáteresztő fóliát, ezáltal pedig a hőszigetelés átnevesedik, minek folytán nem képes hatékonyan betölteni hőszigetelő funkcióját. Ez viszont nem csak hogy rengeteg anyagi veszteséget okoz nekünk (a fokozott fűtési költségek miatt), hanem egészségvédelmi szempontból is veszélyes lehet: a belső hűvös felületen lecsapódik a pára, ezáltal pedig ideális életkörülményeket biztosít a penészgombák megjelenésének és továbbterjedéséhez a tetőtérben. 


A tetőszigeteléshez használt anyag körültekintő és precíz beépítése kulcsfontosságú tényező: ha az ember elvéti, akkor nagyon nagy felfordulással és sok erőfeszítéssel jár a kijavítása – ha egyáltalán lehetséges. Sok ember „csináld magad!” felkiáltással saját maga kísérli meg kivitelezni tetőtere hőszigetelését beépítését, mivel manapság rengeteg felhasználóbarát szigetelőanyag van kereskedelmi forgalomban. 

Milyen anyagok használhatóak tetőtér beépítése hőszigeteléshez, és mire figyeljünk? 
A tetőtér és a tető hőszigetelésére népszerű az ásványgyapot. Bolti forgalomban, tekercses kivitelezésben hozzáférhető, arra viszont ügyelni kell, hogy pontosra szabjuk, mivel miután kibontjuk a csomagolásból, megváltozik a formája. ( Rengeteg más hőszigetelő anyag létezik még, hogy csak néhányat említsünk: parafa, poliuretánhab, fenolhab, az extrudált vagy expandált polisztirol is megfelelő.) Tehát vágjuk méretre a szigetelőanyagot, eközben viszont nem árt ráhagyni pár centimétert a méretére ahhoz képest, hogy mekkora a távolság a padlásgerendák, avagy a szarufák között. A tetőtér hőszigeteléshez használt anyagban az ún. segítővonalak hozzájárulnak ahhoz, hogy azt a kívánt méretre vágjuk. Figyeljünk az illesztésekre! Arra, hogy a gerendák közé helyezve a az előzetesen méretre vágott szigetelőanyagunkat, kifogástalanul odasimuljon a következő, illetve az őt megelőző lemezhez. Ezután a szélénél egymáshoz közeli kis kapcsokkal rögzítsük a használt gőzzáró fóliát, úgy, hogy ne legyenek benne hézagok, hiszen ahhoz hogy funkcióját ellássa, kifogástalanul el kell tömítenie a szigetelőanyagot. 

tetőtér szigetelés videó film szálas ásványi anyag szigetelés 


,

Hívja Palit akár MOST is 06 20 3880 098

A küldő neve *:
A küldő e-mailcíme *:
Telefonszáma *:
Tárgy:
Kép:
Üzenet *:

Facebook Twitter Google+ Linkedin - Megosztás
/ Óbuda, kőműves burkoló Újpest, Ferencváros, lakásfelújítás Kőbánya, a második legjobb szakember Lágymányos, Angyalföld, falazás itongfal falazás Budapest itongfal építés mázolás árak Budapest olcsó tapétázás szobafestés Budapest szobafestés szakemberek vállalkozók Bobcat tereprendezés földmunka bérlés kölcsönzés Rávkevén Családi ház bővítés hozzá építés átalakítás felújítás mázolás Budapest szobafestő szobafestő Budapest

lakás takarítás

szobafestő mázoló Budapest tapétázás tapétázás Budapest Zugló, Rákospalota, Rákoskeresztúr, XVII. XVIII. kerület XIX. Pestlőrinc, Kispest, Pesterzsébet. Soroksár, Csepel. / Szigetújfalú kőműves Szigethalom , ház hőszigetelés Szigetszentmiklós, Halásztelek ,kőműves Dömsöd, Majosháza , Lórév Makád Taksony , Dunavarsány, Tas , Budapest lakásfelújítás hőszigetelés kőműves Csepel Soroksár, Kispest ,Erzsébet gipszkarton válaszfal IX. X. XI. XIII. XIV. XV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. / / Óbuda, Újpest, Ferencváros, szobafestő szakemberek Dunaharaszti Budaörs Törökbálint Diósd Érd Bugyi Szigetbecse szobafestő Alsonémedi, Budapest lakásátalakítás családi ház Áporka keresek szóbafestő Délegyháza, hőszigetelés burkoló Budapest II. XII. III. kerület Pest , Buda, IV. IX. X. XI. XIII. XIV. ker Adony Ercsi, kőműves Dabas, dél Pest, Gárdony kőműves Velence Agárd kerítés építse Ráckeve Családi ház építés felújítás átalakítás. Lakásátalakítás lakásrenoválás lakás átépítés Budapest.