...

Homlokzati hőszigetelő rendszer kivitelezésének leírása 

A POLISZTIROL LAPOK FELRAGASZTÁSA hőszigetelő renszer kivitelező 
Hosszú egyenes léccel nézzük át a falat, a nagyobb gödröket (1-2cm-től) vakoljuk ki. Szereljük fel az alumínium indítóprofilokat, távolítsuk el a málló vakolatot. Javítsuk ki a hibákat, portalanítsuk /víz/ a falat. 
Az eldolgozni kívánt ragasztó mennyiségének kb. 30% vizet öntünk a vödörbe, majd kézi keverőszáras fúróval keverve folyamatosan adagoljuk hozzá a száraz ragasztóport mindaddig, amíg elérjük a kívánt sűrűséget (az egyenes, simább falnál tejfelszerű, rosszabb falaknál sűrűbb legyen) majd 10 perc múlva ismét keverjük át csomómentesre. Csak annyi ragasztót keverjünk, amennyit 3 órán belül felhasználunk. 
 
A hőszigetelő lemezekre a ragasztót az élek mentén folyamatosan, valamint - a felületén legalább 6 helyen - pontokban kell felhordani. Ez a felragasztási mód biztosítja a kisebb falfelületi egyenetlenség esetén a lemezek tervszerű síkba helyezését /ha az egyenetlenség 1,5cm-t meghaladja, a munka megkezdése előtt a falat ki kell javítani. /Régi épületeknél és bizonytalan tapadású alapvakolaton, beton felületeken, illetve többszintes épületek függőleges élei mentén a hőszigetelő lemezeket - a ragasztó megkötése után legalább 24 órával - műanyag dübellel is rögzíteni kell.
 
  
 
 
 
 
 A hőszigetelő lemezeket kötésben a síkban kell elhelyezni (lemezeket éles késsel apró fogú félkezűfűrésszel célszerű vágni) a táblák síkját hosszú léccel ellenőrizzük. A sarkoknál fogazott kötésben az elülső lemez élnek a falsíkból annyira kell kiállnia, hogy a merőleges lemezt teljesen átfedje (jobb ha 1-2 cm-rel hosszabbra hagyjuk és később levágjuk, csiszoljuk), közöttük hézag ne maradjon. A ragsztó megkötése után a sarkon kilógó lemezdarabokat le kell vágni, a sarkokat, éleket síkba kell csiszolni (durva 70 cm-es csiszolóvászon), az egész felületet (táblák surló fényben való megjelenése elkerülésére, és a jobb tapadás érdekében) át kell csiszolni. 
 
 
 
 
HÁLÓZÁS 
Ha a hőszigetelő lemezek elhelyezése és az üvegszövet beépítése között több hét telik el (a lemez elszíneződik), a csiszolást meg kell ismételni. A ragsztót rozsdamentes gletvas segítségével felhordjuk a felületre 2mm vastagságban. A friss ragsztóhabarcsba függőleges mozdulatokkal besimítjuk a hálót úgy, hogy a hálósávok legalább 10 cm-es átfedésbe kerüljenek. A sarkoknál 20 cm-rel át kell fedni az épület másik oldalára, kivéve ha hálós sarokvédőket használtunk. Az ajtók, ablakok sarkainál valamint egyéb olyan helyeken, ahol nyírófeszültség várható, célszerű átlósan elhelyezett üvegszövet sávokat alkalmazni. A ragasztórétegbe bedolgozott üveghálót 1-2 mm vastag ragasztóhabarccsal, a fogas simító egyenes élével még frissen átsimítjuk. Az élek és hajlatok beborításánál különösen ügyelni kell arra, hogy a háló alatt ne keletkezzenek üregek. A ragasztó megkötése után a felületet átcsiszoljuk. Figyelni kell arra, hogy ennek során se sértsük meg a hálót. Ha a homlokzat közvetlen napsütésnek vagy erős száraz szélnek van kitéve, ez a munkafolyamat nem végezhető! Erős közvetlen napsütésben, +5 C alatt, illetve esőben nem szabad dolgozni. A szabadon maradó felületeket (üveg, fa, fém, stb.) óvni kell a szennyeződéstől. 
 
 
 
ALAPOZÁS hőszigetelő renszer kivitelező 
Az alapozót a vödörben jól fel kell keverni, és hígítás nélkül 2 rétegben kell felhordani kb. 2x0,1 L/m2 (ecsetelés, hengerezés, szórás). A száradás függ az időjárási körülményektől. Foltosodást okozhat, ha a vékonyvakolat nem egyenletesen száraz felületre kerül. Különösen kell ügyelni nedves időben (magas páratartalom, köd), mivel a száradási idő ilyenkor hosszabb. A levegő, az alapanyag, és az alapfelület hőmérséklete nem lehet alacsonyabb mint +5 C. Minden szabadon maradó felületet (bádogozás, üveg, fa, alumínium, párkányok, stb.) feltétlenül védeni kell! Ha egyenetlenül hordjuk fel az alpozót (az eltérő nedvszívás miatt), struktúra- és színeltérést eredményezhet. 
 
VÉKONYVAKOLAT FELHORDÁSA 
Célszerű a kisebb felületeket a színezés végére hagyni, (ha elfogyna az anyagunk, könnyebben ki tudjuk számolni, hogy mennyit kell még rendelni, kisebb, hátrébb eső felületre essen az esetleges árnyalati eltérés). Nagyobb homlokzatnál többen végezzük a munkát, több szintnél egymás alatt kb. 1m-es lemaradással folyamatosan, magállás nélkül dolgozzunk, a dörzsölést külön emberre bízzuk (elég néhány perc lazítás, és máris meglátszik a struktúrán). A vékonyvakolatot a vödörben lassan forgó kézi keverőgéppel fel kell keverni, több vödör tartalmát egyszerre keverjük össze, és egy homlokzatra való mennyiséget lehetőleg egyszerre (ha esetleg úgy tűnik, hogy kevés az anyag, hagyjunk meg utoljára egy teljes felületet és az utólagosan rendelt színezővel keverjük össze a maradékot). Rozsdamentes acélsimítóval a szemcsenagyság vastagságában felhordjuk (gletteljük), és 5-20 percen belül műanyagsimítóval (lehet polisztirol lap is) feldörzsöljük (körkörösen, vízszintesen, függőlegesen). Ha nincs tapasztalatunk, kezdjük a gyakorlást egy próbafalon (ha nem vagyunk elégedettek az eredménnyel, hívjunk inkább szakembert). Az időtartam az időjárástól és az alapfelülettől függ. A munkafolyamatot tilos erős szélben, napsütésben (mivel a vakolat külseje hamarabb szárad, bőrösödik, lehetelen eldörzsölni, a simító felgyűri a vakolatot), +5 C alatt (ez vonatkozik a levegő, az anyag, és az alapfelületre) végezni. A magas nedvességtartalom gátolja a kötést. Az első napon (száradásig) esőtől és naptól óvni kell a felületet. A szerszámokat és eszközöket minden hosszabb munkaszünet előtt vízzel le kell tisztítani. 
Mestertippek 
 
 

Hívja Palit akár MOST is 06 20 3880 098

A küldő neve *:
A küldő e-mailcíme *:
Telefonszáma *:
Tárgy:
Kép:
Üzenet *:

Facebook Twitter Google+ Linkedin - Megosztás
/ Óbuda, kőműves burkoló Újpest, Ferencváros, lakásfelújítás Kőbánya, a második legjobb szakember Lágymányos, Angyalföld, falazás itongfal falazás Budapest itongfal építés mázolás árak Budapest olcsó tapétázás szobafestés Budapest szobafestés szakemberek vállalkozók Bobcat tereprendezés földmunka bérlés kölcsönzés Rávkevén Családi ház bővítés hozzá építés átalakítás felújítás mázolás Budapest szobafestő szobafestő Budapest

lakás takarítás

szobafestő mázoló Budapest tapétázás tapétázás Budapest Zugló, Rákospalota, Rákoskeresztúr, XVII. XVIII. kerület XIX. Pestlőrinc, Kispest, Pesterzsébet. Soroksár, Csepel. / Szigetújfalú kőműves Szigethalom , ház hőszigetelés Szigetszentmiklós, Halásztelek ,kőműves Dömsöd, Majosháza , Lórév Makád Taksony , Dunavarsány, Tas , Budapest lakásfelújítás hőszigetelés kőműves Csepel Soroksár, Kispest ,Erzsébet gipszkarton válaszfal IX. X. XI. XIII. XIV. XV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. / / Óbuda, Újpest, Ferencváros, szobafestő szakemberek Dunaharaszti Budaörs Törökbálint Diósd Érd Bugyi Szigetbecse szobafestő Alsonémedi, Budapest lakásátalakítás családi ház Áporka keresek szóbafestő Délegyháza, hőszigetelés burkoló Budapest II. XII. III. kerület Pest , Buda, IV. IX. X. XI. XIII. XIV. ker Adony Ercsi, kőműves Dabas, dél Pest, Gárdony kőműves Velence Agárd kerítés építse Ráckeve Családi ház építés felújítás átalakítás. Lakásátalakítás lakásrenoválás lakás átépítés Budapest.