...

Falazás menete 

Ne feledkezzünk meg a talajnedvesség elleni szigetelésről. Most még csak közvetlenül az első sor alá helyezzük, úgy hogy a falon belüli oldalon legalább 15-20cm-rel szélesebb legyen. 
 
 
 
 

A falazás elökészítése 

 
A falazás elõkészítése a kitûzéssel és 
a fogadószerkezet (alap, lábazat) síkjának 
ellenõrzésével kezdõdik. 
Ez a méretellenõrzés nagyon fontos, 
mivel a falazás során a mérethibák 
késõbbi korrekciójára a habarcsrétegek 
vékonysága miatt nem lesz lehetõségünk. 
Meg kell határozni a falszerkezetek pontos 
helyét és az alapszerkezet legmagasabb 
pontját, majd innen indulva kell megkezdeni 
a falazást. 
 
FALAZÁS MENETE, MŰVELETI SZAKASZAI 
FALAZÁS MENETE 
 
 
Sorok téglakötésben (N+F kapcsolatok) 
 
Külső vonal, zsinór kihúzva szélső elemek között 
 
Merevítő huzal (lágyvas 2,8mm) kétsoronként, végek lekötve 
 
Nyíláshelyek (ajtó, ablak) kialakítása) falvég 
 
Falazati ugrások, tagozatok, tégla faragás, vágás 
 
Áthidalók elhelyezése (váll kialakítása) 
 
Csonka sorok kitöltése (vágás, kifalazás) 
 
Ékelés zárósornál(PUR hab) 
 
Téglakötések (sarok, ferde, íves fa 
 

Hagyományos házak 

1. Tégla ház 
 
 
Ez a legelterjedtebb Magyarországon, és a legelfogadottabb is. Ennek is több fajtája létezik, vannak a tömör téglából készült házak építése, ezek főleg régebbi építésűek, illetve a vázkerámia elemes épületek. Az előbbiek már csak utólagos hőszigeteléssel felelnek meg a legújabb hőtechnikai szabványoknak. Az épületeket hagyományos vagy modern kőműves technológiával építik. Általában vasbeton födémmel készülnek, de újabban költségtakarékosságból könnyűszerkezetes födémmel is készülnek. 
 
A hagyományos tégla házak minimális kivitelezési ideje 4-5 hónap, amit főleg a technológiából adódó kiszáradási idők határoznak meg, mivel a hagyományos tégla-építési technológiánál sok víz kerül a szerkezetekbe a betonozásokkal, falazással, vakolással. 
 
Ez a kivitelezési idő a modern nagyelemes téglákkal és könnyűszerkezetes födémmel lecsökkenthető 2,5-3 hónapra kulcsrakész épület esetén! 

2. YTONG ház 

 
 
Ez a kivitelezés módjában megegyezik a tégla házéval, a különbség az alkalmazott anyagban van. Az YTONG pórusbeton téglával az méretpontos szerkezetek építhetők, a építés nagyon látványos, vakolás legtöbbször nem szükséges, elég a glettelés. Az elemeket nem faragják, hanem fűrésszel vágják, a leeső hulladék minimális. 
 
Ennél a technológiánál kevesebb víz kerül a szerkezetbe mivel a falakat is lehelet vékony habarcsba rakják, majd csak glettelik, vakolni nem kell, vagy csak nagyon vékonyan. Hátránya a magasabb ár, illetve a nem szakszerű kivitelezés esetén a repedésre való hajlam. A kivitelezési idő hasonló a téglaházakéhoz. 
 

3. Könnyűszerkezetes ház 

 
Egy amerikai könnyűszerkezetes ház 
 
A könnyűszerkezetes megnevezés inkább egy technológiát jelöl. Itt egy váz készül, amit száraz - szögelős, csavarozós technológiával vagy a helyszínen, vagy egy gyárban szerelnek össze. A váz lehet fa vagy fém. A könnyűszerkezetes házak főként Amerikában terjedtek el, mostanában már Európában is hódít, és terjedőben van Magyarországon is. A legfőbb érv mellette a gyors elkészülés, ezért gyorsháznak is szokták hívni. Ha jó minőséget szeretnénk, akkor ez sem lesz olcsóbb mint a téglaház. 
 
A könnyűszerkezetes házaknál csak a fogadószintnél kerül víz a szerkezetbe az építés során, ezért itt nem kell száradási idővel számolnunk, így az elkészülés 2-4 hónap szokott lenni technológiától függően. 
 
 
 

Réteges rönkház 

Ezeket a házakat többnyire tömör fából építik, de készülhetnek kiegészítő hőszigeteléssel, réteges szerkezettel. A gerenda ház szabályos fűrészelt gerendákból készül, a rönkház pedig az kör alakú rönkökből. Tömör fából 21 cm-nél vékonyabb rönköket nem engedélyez az építési hatóság. 
 
A rönk- és gerenda házaknál is csak a fogadószintnél kerül víz a szerkezetbe az építés során, ezért itt sem kell száradási idővel számolnunk, így az elkészülés szintén lehet gyors (kivitelezőtől függően). 
 
 

Zöld házak, Öko házak 

 
Modern szalmaház 
 
Modern szalmaház 

1. Szalmaház, szalmabála-ház 

 
Ennek a kifejezésnek a hallatán talán sokan a három kismalac mesebeli szalmaházára asszociálnak. Ezzel szemben ez a technológia sokkal inkább a könnyűszerkezetes házakkal és a könnyűvályog házakkal áll rokonságban. 
 
A ház alapját egy könnyűszerkezetes fa vázszerkezet adja, a kiskocka szalmabálák biztosítják a vázszerkezet kitöltését, és legfőképpen a hőszigetelését. Kívül-belül agyagvakolat készül, így a falazat teljesen időjárás és tűzálló lesz, kívülről talán vályogházra hasonlít legjobban. 

Újkori vályogház 

 
 
 
 

Üvegtégla falak készítése 

A függőleges üvegtégla fal beépítést könnyítő anyaga az üvegtégla-ragasztó és -fugázó habarcs, amely egyaránt alkalmas bel- és kültéri munkákhoz. Az anyag kitűnő tulajdonságokkal rendelkezik: fagyálló, hőszigetelő, flexibilis, hófehér színű, alkalmazása gyors és könnyű. A habarcsot vízzel összekeverve homogén masszát kapunk, felvitele után az üvegblokkot pontosan a helyére kell illeszteni, majd a felesleges habarcsot még a kötést megelőzően el kell távolítani. Amint a szerkezet stabilan megköt, elkezdhető a fugázás. A habarcsot gumilehúzó segítségével kell a fugákba helyezni, 10 perc száradás után a felületet nedves szivaccsal kell megtisztítani. A fugázás színes csempefugával is történhet. A teljes száradást követően a felület száraz ronggyal tisztítható. 
 
 
 
 
 
 
 

Hívja Palit akár MOST is 06 20 3880 098

A küldő neve *:
A küldő e-mailcíme *:
Telefonszáma *:
Tárgy:
Kép:
Üzenet *:

Facebook Twitter Google+ Linkedin - Megosztás
/ Óbuda, kőműves burkoló Újpest, Ferencváros, lakásfelújítás Kőbánya, a második legjobb szakember Lágymányos, Angyalföld, falazás itongfal falazás Budapest itongfal építés mázolás árak Budapest olcsó tapétázás szobafestés Budapest szobafestés szakemberek vállalkozók Bobcat tereprendezés földmunka bérlés kölcsönzés Rávkevén Családi ház bővítés hozzá építés átalakítás felújítás mázolás Budapest szobafestő szobafestő Budapest

lakás takarítás

szobafestő mázoló Budapest tapétázás tapétázás Budapest Zugló, Rákospalota, Rákoskeresztúr, XVII. XVIII. kerület XIX. Pestlőrinc, Kispest, Pesterzsébet. Soroksár, Csepel. / Szigetújfalú kőműves Szigethalom , ház hőszigetelés Szigetszentmiklós, Halásztelek ,kőműves Dömsöd, Majosháza , Lórév Makád Taksony , Dunavarsány, Tas , Budapest lakásfelújítás hőszigetelés kőműves Csepel Soroksár, Kispest ,Erzsébet gipszkarton válaszfal IX. X. XI. XIII. XIV. XV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. / / Óbuda, Újpest, Ferencváros, szobafestő szakemberek Dunaharaszti Budaörs Törökbálint Diósd Érd Bugyi Szigetbecse szobafestő Alsonémedi, Budapest lakásátalakítás családi ház Áporka keresek szóbafestő Délegyháza, hőszigetelés burkoló Budapest II. XII. III. kerület Pest , Buda, IV. IX. X. XI. XIII. XIV. ker Adony Ercsi, kőműves Dabas, dél Pest, Gárdony kőműves Velence Agárd kerítés építse Ráckeve Családi ház építés felújítás átalakítás. Lakásátalakítás lakásrenoválás lakás átépítés Budapest.