...

Vakolat fajták struktúrák 

VÉKONYVAKOLAT FELHORDÁS /SZÍNEZÉS/ A vékonyvakolatnak, rétegvastagságából (2 mm) adódó kis önsúlya mellett, megfelelőtapadó-szilárdságot, kopás- és időjárás-állóságot, kellő vízzárást, mechanikai ellenállást kell biztosítania, a kifogástalan esztétikai értékkel párosulva. Mindez csak úgy érhető el, ha egy megfelelő összetételű, folyamatos minőségű termék áll rendelkezésünkre. Ezeket a tulajdonságokat a dryvit Vékonyvakolatok maradéktalanul biztosítják. 
 
 
 
 
VAKOLATALAPOZÁS: A dryvit Univerzális Vékonyvakolat Alapozó tulajdonképpen, a vékony vakolat kötőanyagának megfelelő segédanyagokkal kiegészített higított oldata. A hálóbeágyazott rétegre felhordva, annak pórusaiba ivódva jól tapad az alaphoz, majd a rávitt vékonyvakolattal -kötőanyagában egyértelműen- azonos szerkezetet ad. Az átcsiszolt, portalanított és ellenőrzött felületű hálóbeágyazáson, annak száradását követően (általában 1-2 nap) történhet a dryvit Univezrális Vékonyvakolat Alapozó használata.
 
 
  
 
 
 
 Ha nem várjuk meg az alapozó száradását, akkor a vékonyvakolat gyárilag beállított nedvességtartalmát befolyásoljuk egy kevéssé nedvszívó alap képzésével. Nehezen húz a vakolat, romlik a struktúraképzés feltétele, nem lesz kifogástalan a minőség. Minden esetben alaposan keverjük át az anyagot. Az alapozó felhordható ecsettel, vagy festő hengerrel. Lényeg, hogy egyenletesen vonjuk be a felületet, ne maradjanak alapozatlan csíkok, mert akkor nem azonos nedvszívó-képességűalapot kap a vakolás, és szintén a végső megjelenés romlik. Az 1 m2 felület alapozására: hígítás nélkül 0,25 kg/m2 dryvit Univerzális alapozó szükséges Az alapozó enyhe fehér fedettséget nyújt, de semmiképpen nem fehéríti ki a szürke alapot. Száradási idő -időjárási körülményektől függően- 6-24 óra. 
 
 
VÉKONYVAKOLAT FELHORDÁSA: Általános tanácsok: - próbáljunk információt beszerezni a vakolás idejére várható időjárási körülményekről. Várható alacsony (+5 - +7oC alatt), vagy igen magas hőmérséklet (30oC felett), csapadékos idő (eső, köd) erős, viharos erejű szél esetén, halasszuk el a munkát - ellenőrizzük a vakolóanyagos vödrök címkéjének adatait: vakolóanyag típus (dörzs, vagy kapart hatású) színszám (pl.: 1S74 stb.) megegyező legyen! A gyártási sorozatszám lehetőleg legyen azonos! Sorozatszám-eltérés esetén, bontsuk fel az eltérő számozású vödröket, alaposan keverjük át, hasonlítsuk őket össze színükben, szemszerkezetükben, konzisztenciájukban. Különbözőség esetén, (azonos vakolat típus, -színszám!) lehetőség szerint keverjük egybe az anyagokat, vagy egymástól határozottan elkülönülő felületekre hordjuk fel! - célszerű vakolási próbát végezni kisebb egybefüggő felületen. Így helyszínen ellenőrizhető a felhordhatóság, eldolgozhatóság. Egy napos száradás után a megrendelővel a szín, az elérhetőtextúra, eredetben újraellenőriztethető. (egy nap után a mintafelhordás alaproncsolás nélkül spaklival letolható) Téves anyagválasztás esetén, ne kezdjük meg a felhordást! 
 
Kezdeményezni kell az anyagcserét. - ellenőrizzük a gyártási dátumot a szavatossági idő vonatkozásában. Ha a gyártástól számított 18 hónap eltelt, és mégis felhasználásra kerül az anyag, a Gyártó nem vállal garanciát! Ez nem jelenti azt, hogy az anyag nem jó, de a cél a minél rövidebb tárolási időn belüli anyagfelhasználás. Nem ideális tárolási körülmények között (nagy melegben, tűzőnapsütésben, alacsony hőmérsékleten, fagyveszélyben stb.) a kötőanyag részleges térhálósodása megindul, vagy épp károsodik és nem lesz kifogástalan, vagy rossz lesz a végleges minőség. - színes termék esetén, egybefüggő felületre, csak azonos sorozat számú terméket szabad felhasználni! - felnyitás előtt, a vödröket portalanítsuk, ruhával töröljük át, hogy szállítási, raktározási szennyeződések ne kerülhessenek az anyagba. - a vakolóanyagot alaposan keverjük át, keverőszáras fúróberendezéssel. Célszerű a szabályozható fordulatszámú gép használata. Jobb eredmény érhető el, az alsó körperemes, spirális keverőlapátokkal ellátott szár alkalmazásával, mert nem csak elmozdítja a szemcséket, hanem turbulens hatásánál fogva az egész anyagot átforgatja, beleértve a vödör alsó-, szélső részében is. - a vödörtetőre, vagy belső peremre keményedett, részben, vagy egészben megkötött anyagrészeket ne keverjünk a vakolóanyagba - valamennyi szerszám (keverőszár, spakli, kőműves kanál, simítók, stb.) rozsdamentes anyagú legyen (saválló acél, kemény műanyag, stb.) ha jól választjuk meg a „húzáshoz” biztosított időt, kötés előtt összedolgozzuk a szomszédos munkafelületeket, oldalról és alulról, akkor a felület eldolgozása egyenletes, átfedésektől mentes, egybefüggő lesz, esztétikus hatást eredményez. - ha lassan húz a felület, és el akarjuk dolgozni, akkor túlságosan leszedjük az anyagot, széthúzzuk a szemcséket. Ha gyorsan húz, vagy sokat vártunk, esetleg kevés az ember, vagy túl meleg az idő, akkor a felszín gyors vízvesztesége következtében hártyásodni, bőrösödni kezd, és megdolgozáskor gyűrődik a felszín, keveredik friss és kötésnek indult anyagrész. 
 
KAPART HATÁSÚ VAKOLAT FELHORDÁSA Míg a dörzsvakolatban, kis mennyiségben vannak nagyobb szemcsék, addig a kapart hatású vakolat, gyakorlatilag egyszemcsés adalékanyag-összetételű termékként azonosítható. Megjelenésében, egy típuson belül, egy frakcióba tartozik a szemcsézete (2 mm-es). Anyagfelhordás és eldolgozás: - megfelelő időjárási körülmények között, tiszta, pormentes, ellenőrzött felületen, pontosan beazonosított, alaposan átkevert, friss anyag felhordásával kezdhető a munka - felületre történő felvitele megegyezik a dörzsvakolatéval, de felhordásához is műanyagsimító használata javasolt (típus kemény PVC) - elmarad a betömörítés, hisz már a felhordás is szemcseméretben történt, helyette a szemcsék egyenletes eloszlatása, egymással érintkező elrendezése a feladat. Ezért is szükséges a kemény PVC műanyagsimító használata, mert annál nagyobb az anyag tapadó képessége a szerszámhoz, mint acél, vagy ép a plexi esetén. - könnyed, egyenletes, egymásra merőleges és körkörös mozdulatokkal kell elvégezni a szemcse-elrendezést. Megengedhető méreteltérések a dryvit rendszeren : - alapfalon, vakolaton 2 m-en belül ± 5,0 mm - hőszigetelésen 1 m-en belül ± 2,0 mm - " átcsiszolás után 2 m-en belül ± 2,0 mm - hálóbeágyazaáson " 1 m-en belül ± 1,5 mm - vékonyvakolaton 1 m-en belül ± 1,0 mm A Gyártó- Forgalmazó javaslatától való eltérésnél elsődleges szempont, hogy az eltérés műszakilag egyenértékű legyen a helyettesített megoldással. Ebben a körben leglátványosabb a felületi struktúra kialakítása. A felületi megdolgozás sokféle lehet és nem csak a dörzsölés iránya, vagy az alkalmazott anyag szemszerkezete szerint. Különböző szerszámok más hatást nyújthatnak. Két mester eltérő technikával, más ízléssel, azonos műszaki végeredményt ér el más arculattal. Ezt a lehetőséget természetszerűleg meghagyja a dryvit WOOL rendszer is. Természetesen döntő lehet a megrendelő egyedi igénye is. Van, aki a simább felületet kedveli a dörzsölés esetén is, más a finoman cuppantott, „rücsis” homlokzatot részesíti előnyben. Van, aki a nagyívű vájatokat kedveli a dörzsölésben, más az apró motívumokat. Lényegesnek tartjuk, hogy egy homlokzati felületen -természetesen lehetőleg egy egész épületen- egy egységes egészet alkosson a felszín. 
 
vékonyvakolat felhordása színezés videó film 
 
 
 
 
 

Hívja Palit akár MOST is 06 20 3880 098

A küldő neve *:
A küldő e-mailcíme *:
Telefonszáma *:
Tárgy:
Kép:
Üzenet *:

Facebook Twitter Google+ Linkedin - Megosztás
/ Óbuda, kőműves burkoló Újpest, Ferencváros, lakásfelújítás Kőbánya, a második legjobb szakember Lágymányos, Angyalföld, falazás itongfal falazás Budapest itongfal építés mázolás árak Budapest olcsó tapétázás szobafestés Budapest szobafestés szakemberek vállalkozók Bobcat tereprendezés földmunka bérlés kölcsönzés Rávkevén Családi ház bővítés hozzá építés átalakítás felújítás mázolás Budapest szobafestő szobafestő Budapest

lakás takarítás

szobafestő mázoló Budapest tapétázás tapétázás Budapest Zugló, Rákospalota, Rákoskeresztúr, XVII. XVIII. kerület XIX. Pestlőrinc, Kispest, Pesterzsébet. Soroksár, Csepel. / Szigetújfalú kőműves Szigethalom , ház hőszigetelés Szigetszentmiklós, Halásztelek ,kőműves Dömsöd, Majosháza , Lórév Makád Taksony , Dunavarsány, Tas , Budapest lakásfelújítás hőszigetelés kőműves Csepel Soroksár, Kispest ,Erzsébet gipszkarton válaszfal IX. X. XI. XIII. XIV. XV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. / / Óbuda, Újpest, Ferencváros, szobafestő szakemberek Dunaharaszti Budaörs Törökbálint Diósd Érd Bugyi Szigetbecse szobafestő Alsonémedi, Budapest lakásátalakítás családi ház Áporka keresek szóbafestő Délegyháza, hőszigetelés burkoló Budapest II. XII. III. kerület Pest , Buda, IV. IX. X. XI. XIII. XIV. ker Adony Ercsi, kőműves Dabas, dél Pest, Gárdony kőműves Velence Agárd kerítés építse Ráckeve Családi ház építés felújítás átalakítás. Lakásátalakítás lakásrenoválás lakás átépítés Budapest.