...

 

Szoba festése 

 

 

Szeretném átfesteni a szobámat, hogy kezdjek neki? Először is gondoskodnunk kell a munka során használandó eszközökről: henger,teddyrács, ecset, spakli, glettvas, vödör, keverőpálca a festék összekeveréséhez, létra, olló, öntapadós védőszalag, takarófólia, védőruha, kesztyű, csiszoló vászon, festék, glett, jókedv és sok sör…. Ezután a festeni kívánt felületet nézzük meg, hogy vannak –e javítandó sérülések, repedések. Ha van akkor glett anyagot is kell vásárolnunk a festék mellé. Az anyagok mennyiségi kiszámításához vegyük igénybe szakember ( bolti eladó) segítségét. Korábban festett felületeknél távolítsuk el a laza, pergő részeket, tisztítsuk meg a portól és más szennyeződésektől. (Ha meszelve volt a felület, ne használjunk diszperziós falfestéket!) Távolítsunk el a falból minden kiálló csavart és szeget. Hasonlóképpen szereljünk le minden dugaszoló aljzatot, kapcsolót, hogy a műanyag takarófedél alatti falrészt is le tudjuk festeni, de akár papírszalaggal is leragaszthatjuk, így elkerüljük hogy festékes legyen. Takaró fólia használatával tudjuk védeni a padlót, az ablakokat és az bútorokat. 

 
A repedéseket és mélyedéseket glettel javítsuk ki. A glett anyagot vízzel csomómentesre kell keverni és kézzel - rozsdamentes acél glettvassal vagy rozsdamentes spalkival kell felhordani. Száradás után finom csiszolópapírral csiszoljuk meg. Amennyiben a festendő felületen nikotin, korom vagy beázás nyoma látható, akkor a festés előtt használjunk speciális folteltávolító alapozót, mert a falfestéken ezek a nyomok visszajöhetnek. Hogy fényes vagy matt festéket választunk az ízlés dolga, de vegyük figyelembe, hogy a matt festékekkel történő festésnél a festési hibák kevésbé látszanak. Használat előtt jól keverjük fel a festéket. Gipszkarton festése Ha színezni szeretnénk, akkor színezőpasztával saját magunk is megtehetjük, de vegyük figyelembe, hogy így csak pasztell-árnyalatokat tudunk elérni. Amennyiben a teljes szobát festjük, mindig a mennyezettel kell kezdeni, csak azután fessük a falakat. Kőműves vakolás
 
Gipszkarton falak szerelése
 

Lakásrenoválás lakás átalakítás felújítás burkolás

Az egyes rétegek felhordása között minimum 4 óra száradási időt kell hagyni. Általában két réteg megfelelő fedést biztosít és esztétikus felület ad. A lakás festést követően minél előbb meg kell tisztítani a véletlenül összefestett felületeket, mert ha a festék rászárad, akkor a víz már nem oldja. Ha nekilát a festésnek és nehézségekbe ütközik, gondoljon arra hogy ha feladja nem lesz szép és tiszta a szobája. Sok sikert! Tudta-e : hogy míg a legolcsóbb falfestékből sokat kell használni a teljes fedés eléréséhez, addig a jó minőségűekből kevés is elegendő és időt, pénzt takarít meg! 
Vissza a szaktanácsadásokhoz 
 
 
 

Hívja Palit akár MOST is 06 20 3880 098

A küldő neve *:
A küldő e-mailcíme *:
Telefonszáma *:
Tárgy:
Kép:
Üzenet *:

Facebook Twitter Google+ Linkedin - Megosztás
/ Óbuda, kőműves burkoló Újpest, Ferencváros, lakásfelújítás Kőbánya, a második legjobb szakember Lágymányos, Angyalföld, falazás itongfal falazás Budapest itongfal építés mázolás árak Budapest olcsó tapétázás szobafestés Budapest szobafestés szakemberek vállalkozók Bobcat tereprendezés földmunka bérlés kölcsönzés Rávkevén Családi ház bővítés hozzá építés átalakítás felújítás mázolás Budapest szobafestő szobafestő Budapest

lakás takarítás

szobafestő mázoló Budapest tapétázás tapétázás Budapest Zugló, Rákospalota, Rákoskeresztúr, XVII. XVIII. kerület XIX. Pestlőrinc, Kispest, Pesterzsébet. Soroksár, Csepel. / Szigetújfalú kőműves Szigethalom , ház hőszigetelés Szigetszentmiklós, Halásztelek ,kőműves Dömsöd, Majosháza , Lórév Makád Taksony , Dunavarsány, Tas , Budapest lakásfelújítás hőszigetelés kőműves Csepel Soroksár, Kispest ,Erzsébet gipszkarton válaszfal IX. X. XI. XIII. XIV. XV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. / / Óbuda, Újpest, Ferencváros, szobafestő szakemberek Dunaharaszti Budaörs Törökbálint Diósd Érd Bugyi Szigetbecse szobafestő Alsonémedi, Budapest lakásátalakítás családi ház Áporka keresek szóbafestő Délegyháza, hőszigetelés burkoló Budapest II. XII. III. kerület Pest , Buda, IV. IX. X. XI. XIII. XIV. ker Adony Ercsi, kőműves Dabas, dél Pest, Gárdony kőműves Velence Agárd kerítés építse Ráckeve Családi ház építés felújítás átalakítás. Lakásátalakítás lakásrenoválás lakás átépítés Budapest.