...

Vállalkozásunk célja, nem az, hogy építőipari szakembereket közvetítünk családi ház építésénél részfeladatok elvégzésére, hanem, hogy komplex építőipari kivitelezést végezzünk teljes körűen,  szakszerűn, időben pontosan, pénzügyileg korrekten.

Szeretnénk ha elégedett lenne velünk!

 

A megrendelt munkát gyakorlott szakemberek végzik, korszerű gépeket és technikákat alkalmazva. Munkájukat, a beépített anyagok minőségét, a határidők betartását műszaki ellenőr felügyeli.

Egy családi ház árképzésénél a következő dolgok erősen befolyásolják azt az úgynevezett négyzetméter árat:

 

 • Egy-egy családi ház között azonos műszaki tartalom és azonos méret ellenére is lehet 1-35% áreltérés, melyet az alaprajzi forma okoz. Egy 100 nm ház lehet 10x10m-es, de lehet 20×5 méteres is, az elsőnek 40 méter a külső fala, az utóbbinak viszont 50 méter, ha az épület tagolt falakkal rendelkezik bonyolultabb alaprajzi formával, akkor a falak hossza egy ekkora háznál akár a 70 métert is elérhetik. Csak a falaknál elérhető alaprajzi különbségek miatt közel 100% különbség. Fontos tényező, hogy hány helyiség van egy házban, mert a helyiségek száma növeli a nyílászárók számát, növeli a beltéri ajtók számát és a belső falak mennyiségét is.
 • Ha egy ház kisebb, akkor a négyzetméter ár növekszik, ha a méret nagyobb, a négyzetméter ár csökken. Ezt  az okozza, hogy egy kis házban arányaiban több a fal, illetve több a nyílászáró is. Például egy 50 négyzetméteres házba is egy bejárati ajtó és egy erkélyajtó kell, meg egy 150 négyzetméteres családi házba is. Kazánból is csak egy kell mindkettő házba, de más négyzetméterre osztjuk az azonos kazán árát vissza.
 • A tető formáját részben meghatározza a falak geometriája is. Ebből kifolyólag egy 100 m2-es családi ház tetőfedése lehet 130 m2 cserép is, bonyolult tagolt tetőnél lehet akár 180 m2 is.
 • Az alapozási költség 100 m2-es családi ház esetében ha nincs szintkülönbség a telekben és cca: 25 cm a lábazati magasság 1,3 millió forintból kivitelezhető. Ha ez a ház hegyoldalban van, nagy szintkülönbségekkel, esetleg olyen országrészben, ahol a beton gyártási ára a Duna messzesége (kavicskitermelés)  miatt magasabb (akár 35% beton bekerülési különbség) akár 2,2 millió forintot is elérheti.
 • A családi ház belső burkolatok igen nagy jelentőséggel bírnak. Lehet 1200 forintért is burkolatot vásárolni és lehet 10 ezerért is, hogy ne említsünk most ennél akár többszörös árakat is.

 • Korrekt munkát 3000 forint körüli burkolatokkal már szépen el lehet végezni. De 1200 forintért csak hulladékot lehet vásárolni. Fontos, hogy a burkolást a plafonig vagy csak 180 cm-ig kalkulálták-e, valamint a fürdők és a vizes helyiségek el vannak-e látva kenhető vízszigeteléssel, ami igen drága dolog. Ha nincs benne az árban, akkor jobb ha el sem kezdünk burkolni, mert garantált, hogy lepenészesedik minden, ha a víz a csempe mögé jut, onnan pedig szabad az út mindenfelé.
 • Ablakok 2 vagy 3 rétegű üveggel vannak szerelve a családi házon, a profilok 3-4-5-6 kamrásak, illetve rendelkeznek-e az ablakok automata szellőzőrendszerrel. Hatalmas árkülönbségek lehetnek itt is, ha nem a megfelelőt építik és árazzák.
 • A gépészet a ház legtöbb pénzt termelő, vagy legtöbb pénzt pazarló tétele a szigetelés és a nyílászárók mellett.
  2011-ben csak kondenzációs kazánt szabad alkalmazni ha gázzal akarunk fűteni. Aki hagyományos gázkazánt akar ránksózni, az a múlt embere, olyan mintha még lovakkal akarna közlekedni. Ami nem jelenti azt, hogy az rossz, hanem csak annyit, hogy már nem modern, és nem gazdaságos. Természetesen a legjobb, ha valamilyen megújuló geoterikus energiákat szeretnénk hasznosítani, de ezek bekerülési költsége sokkal magasabb, a megtérülés pedig akár több évtized is lehet. Mindenképpen számoljon mielőtt dönt.
 • A családi házon alkalmazott szigeteléseken is lehet megtakarítani egy árajánlatban és kivitelezésben. Nem mindegy, hogy üveggyapot szigetelést alkalmazunk, vagy modern minősítésekkel ellátott kőzetgyapot szigetelést.
  Az üveggyapot 250 Celsius fok esetében tönkremegy, a közetgyapot 1000 Celsiust is elvisel. Az utóbbival egy tűz elleni védelmet is kapunk. A kőzetgyapot nem esik össze 20 év múlva sem, az üveggyapotot fogjuk meg és döntsünk magunk, hogy az összeeshet-e.
 •  
 • Nagyon fontos, hogy mennyi garanciát vállal a kivitelező a családi ház szerkezetére.
 • http://szobafestes.ucoz.hu/index/tanacsok_a_szoba_kifestesehez/0-20Szobafestés házilag tanácsok

 

 
 

Hívja Palit akár MOST is 06 20 3880 098

A küldő neve *:
A küldő e-mailcíme *:
Telefonszáma *:
Tárgy:
Kép:
Üzenet *:

Facebook Twitter Google+ Linkedin - Megosztás
/ Óbuda, kőműves burkoló Újpest, Ferencváros, lakásfelújítás Kőbánya, a második legjobb szakember Lágymányos, Angyalföld, falazás itongfal falazás Budapest itongfal építés mázolás árak Budapest olcsó tapétázás szobafestés Budapest szobafestés szakemberek vállalkozók Bobcat tereprendezés földmunka bérlés kölcsönzés Rávkevén Családi ház bővítés hozzá építés átalakítás felújítás mázolás Budapest szobafestő szobafestő Budapest

lakás takarítás

szobafestő mázoló Budapest tapétázás tapétázás Budapest Zugló, Rákospalota, Rákoskeresztúr, XVII. XVIII. kerület XIX. Pestlőrinc, Kispest, Pesterzsébet. Soroksár, Csepel. / Szigetújfalú kőműves Szigethalom , ház hőszigetelés Szigetszentmiklós, Halásztelek ,kőműves Dömsöd, Majosháza , Lórév Makád Taksony , Dunavarsány, Tas , Budapest lakásfelújítás hőszigetelés kőműves Csepel Soroksár, Kispest ,Erzsébet gipszkarton válaszfal IX. X. XI. XIII. XIV. XV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. / / Óbuda, Újpest, Ferencváros, szobafestő szakemberek Dunaharaszti Budaörs Törökbálint Diósd Érd Bugyi Szigetbecse szobafestő Alsonémedi, Budapest lakásátalakítás családi ház Áporka keresek szóbafestő Délegyháza, hőszigetelés burkoló Budapest II. XII. III. kerület Pest , Buda, IV. IX. X. XI. XIII. XIV. ker Adony Ercsi, kőműves Dabas, dél Pest, Gárdony kőműves Velence Agárd kerítés építse Ráckeve Családi ház építés felújítás átalakítás. Lakásátalakítás lakásrenoválás lakás átépítés Budapest.