...

Hálóbeágyazás élvédők elhelyezése 


Hőszigetelés hálóbeágyazás A szilárd, átcsiszolt és portalanított hőszigetelésre kerül a felülerősítő üvegháló, a dryvit Poralakú Ragasztó vizes keverékébe ágyazva. A ragasztókeverék mindenben megegyezik a hőszigetelés felragasztásának anyagával. Az alkalmazott üvegháló, csak speciális összetételű -lúgálló- üvegszálból font és hurkolt, megfelelő lyukméretű, speciális bevonatú termék lehet. 


ÉLVÉDŐK ELHELYEZÉSE A dryvit WOOL rendszer sarkokon, éleknél különösen érzékeny a sérülésekre. Ezért ilyen helyeken többleterősítés szükséges. Ez lehet dupla hálózással, vagy speciális élvédő profilok beépítésével. Az élvédők lehetnek, szálban alumíniumból, műanyagból, ezek üveghálósávval előre kiegészített változatai, vagy tekercselhetően üvegháló sávra ragasztott, két műanyag szalag, ami meghajtás során képez élvédőt. Az élvédő profilok nem feltétlenül részei egy jó minőségű dryvit rendszernek, de alkalmazásukkal fokozható az élek ellenálló képessége, javul az élképzések minősége, esztétikai értéke. Az élvédőket minden esetben a felületi hálózást megelőzően kell elhelyezni. 


ÉLVÉDŐK BEÉPÍTÉSE Alumínium, vagy műanyag élvédő szálaknál: - ha nem szükséges teljes szál, akkor szabjuk vágjuk méretre. - 15-20 cm-ként spaklival kenjünk fel ragasztókeverék pontokat a sarokképzésnél. Az ellentétes oldalakon egymástól fél eltolással. Tanácsos a profilfelrakásokhoz szükséges mennyiségben, sűrűbb keverék készítése - illesszük be a profilt a helyére. Indítóprofillal való találkozásnál, engedjük az élvédőt, az indító profil felálló lemezei és a hőszigetelés közé. Nyomjuk a profilt a ragasztópontokba. Ha nem elég stabil a ragasztás, ideiglenesen szeggel rögzíthető a sín. - a kitüremkedő ragasztófelesleget szedjük le Hálósávval kiegészített alumínium, vagy műanyag szálaknál: - végezzük el a szükség szerinti darabolást - 12-15 cm széles sávban, kenjünk normál ragasztó-keveréket a sarok mindkét oldalára - illesszük be a hálós élvédőt, sarkon nyomjuk be, hálófelületen simítóval préseljük a ragasztóba. 

Indítóprofil alkalmazásánál profilmagasságban vágjuk le a hálócsíkot és a sínt engedjük a hőszigetelés és a lemezfül közé. - miután egyenletes lett a beágyazás, húzzuk le a ragasztófelesleget a hálóról, és a sínről. Itt nem indokolt a háló fedése, hisz következik a teljes hálózás! Tekercselhető, hálósávos műanyag szalagnál: - vágjuk méretre a profilt, majd a két müanyag-szalag között törjük meg, és nyomkodjuk át a törésvonalat - továbbiakban az előző pontban leírtak az irányadóak HÁLÓZÁS 


EGYBEFÜGGŐ SÍK FELÜLETEKEN - vágjuk méretre az üveghálót, függesszük be a felületre, állítsuk be függőlegességét, az egymás melletti hálósávok10 cm-es átfedését - ideiglenesen tűzzük a hőszigetelés felső széléhez, majd alulról tekerjük fel és a tekercset is, tűzzük a hőszigeteléshez - a ragasztókeveréket rozsdamentes glettvassal, munkaszint magasságban 1,5-2 mm vastagságban hordjuk a már részlegesen szilárdult kiegyenlítő felületre. A felület eldolgozása elnagyoltan is megfelelő. - gördítsük le a tekercset a felületkezelt területre. Ha a munkaszint alatt folytatódik a felület, újra rögzítsük ideiglenesen a maradék tekercset. - középről kifelé, és fentről lefelé nyomjuk a ragasztófelhordás szerszámával a hálót a friss ragasztóba. Ügyeljünk a rogyás-, és gyűrődés-mentességre. - a háló lyukacsain átnyomódó ragasztókeveréket egyenletesen kenjük el, majd gondosan dolgozzuk simára. Lentről fölfele, minél nagyobb egybefüggő szakaszokon és a ragasztótöbbletet szedjük le. Egyre finomabb húzásokkal érhető el a szép felület, kerülhető el a simító-menti sorják kialakulása. Ahol nem fedett a háló, ott többlet anyagfelhordással pótolni kell a hiányt. Ezt friss anyagon és friss keverékkel kell végezni, hogy homogén legyen az összedolgozás és sima a felület. Ha vékony a háló ragasztófedése, és látható a csiszolás nagyobb igénye, akkor többletragasztót kell felvinni, tudva annak okát! - hálótoldásnál, munkaszint alján 10-12 cm széles sávban húzzuk le az átnyomódó, eldolgozott ragasztókeveréket a hálóról (lépcsőmentesen folytatható legyen az átfedés, vagy a ragasztófelhordás folytatása) - a felső indításnál, az első munkaszint elkészülte után vegyük ki az ideiglenes felszúrásokat, hajtsuk le a beágyazatlan hálószakaszt és kenjük alá az előbbiek szerinti ragasztót. 

Hajtsuk fel a háló végét, és az egybefüggő felülethez hasonlóan gondosan ágyazzuk be. Nem elég a hálóra kent ragasztó! Mindig alá kell kenni! - nagyobb fizikai igénybevételnek kitett, vagy forgalmas helyeken 2,00 m magasságig két rétegű hálózást un. „páncélhálót” kell alkalmazni. Ilyenkor az első réteg készüljön el 2,00 m magasságig, majd ezt követően, a ragasztó kötéséhez biztosított 12-24 óra múlva, készülhet a teljes felület, egybefüggő hálózása. Ennél a megoldásnál figyelembe kell venni az anyagmennyiség kalkulációja során a többlet háló-szükségletet, és a magasabb dryvitragasztó-igényt. 


HÁLÓZÁSI RÉSZLETEK, CSOMÓPONTOK: - a szigetelés alján, indítóprofil esetén a ragasztókenést és a teljes hálóbeágyazást el kell végezni a profil vízorrának alsó éléig. Profil nélküli esetben az alsó alátéthálót először fel kell ragasztani a hőszigetelésre, majd azon az alsó, visszavágott élig levezetni a legördített, teljes felületen beágyazott üveghálót. - sarkokon: vagy élben találkozzanak a hálók és azon min. 20 cm széles (min. 10-10 cm oldalanként) hálócsík rátét biztosítsa a folytonosságot, vagy legalább egyik oldalról min. 10 cm háló fedjen át a sarokig tartó másik hálócsíkra. Jobb megoldás, ha: min. 10-10 cm-es átfordítással ragasztjuk fel mindkét oldalon a hálót, ezáltal kettős hálózás, erősített kivitel készül. - nyílászárók esetén, a hőszigetelés felragasztása előtt 10-12 cm széles sávban, folyamatosan ragasszunk üvegháló-csíkot a káva, nyílászáró-tokra merőleges szakaszán, és a hőszigetelés vastagságában (hőszigeteléssel közel megegyező szélességű rozsdamentes spaklival) a tokra Még legalább 10 cm szabad hálósáv álljon ki, hogy a hálófolytonosság érdekében, a felület hálózása során toldható legyen. - hasonló háló-átfordítás szükséges: kiálló lábazatokra ülő hőszigetelésnél, (ügyeljünk a vízorr kialakítására!) attikafal lefedéseknél, erkélylemez-, terasz-szegély kiállásoknál, túlnyúló vasbeton párkányoknál, fa csüngő-ereszeknél, figyelemmel a csatlakozó épületszerkezet éghetőségére. - Nyílászárók, fali fülkék, falnyílások, homlokzatsíkban képződő sarokpontjaiban, a felületi hálózás tetejére, plussz hálófoltot kell ragasztani, 45o-al elfordított száliránnyal, mert a feszültségi töréspontnál keletkező ferde irányú húzó-igénybevétel, megrepesztheti a normál szálirányú hálózást. - A rátét háló-folt mérete ≥ 90/90 cm nyílásméretnél ≥ 20/15 cm, 90/120-nál ≥ 25/15, 120/120-nál ≥ 25/20, 120/150-nél ≥ 30/20, ≥150/150-nél ≥ 35/20. 


Kisebb nyílásoknál sarokrátét nem indokolt. - Ha nem teljes homlokzatfelületen készül hőszigetelés, vagy épületsaroknál, beugrásnál az megszakad, szándékosan nem folytatódik, a hálózást legalább 15 cm szélességben rá/át kell vezetni a szigeteletlen felületre is. - Rátét hőszigeteléseknél, kiemel nyíláskeretek, fal-szegélyek, hőszigetelő anyagból a méretezett hőszigetelésen plusszban készülő díszítő megoldásokon, a hálózást folyamatosan át kell vezetni. A rátétek hálózása történhet a nyers gyapot felületre, nyersen történt felragasztás után, vagy a rátét előzetes, munkaasztalon készülő körbefutó hálózását követően, a hálózatlan felületre ragasztva, majd -csak toldásként- plussz hálócsík készítése, esetleg, a folyamatos hálózás részleges rávezetésével. Lényeg, hogy a hálóbeágyazás sehol ne szakadjon meg. Mindig legyen legalább 6 – 8 cm fedés a hálók között. 
Hőszigetelés hálóbeágyazás videó oktató film vékonyvakolat felhordása 


!

Hívja Palit akár MOST is 06 20 3880 098

A küldő neve *:
A küldő e-mailcíme *:
Telefonszáma *:
Tárgy:
Kép:
Üzenet *:

Facebook Twitter Google+ Linkedin - Megosztás
/ Óbuda, kőműves burkoló Újpest, Ferencváros, lakásfelújítás Kőbánya, a második legjobb szakember Lágymányos, Angyalföld, falazás itongfal falazás Budapest itongfal építés mázolás árak Budapest olcsó tapétázás szobafestés Budapest szobafestés szakemberek vállalkozók Bobcat tereprendezés földmunka bérlés kölcsönzés Rávkevén Családi ház bővítés hozzá építés átalakítás felújítás mázolás Budapest szobafestő szobafestő Budapest

lakás takarítás

szobafestő mázoló Budapest tapétázás tapétázás Budapest Zugló, Rákospalota, Rákoskeresztúr, XVII. XVIII. kerület XIX. Pestlőrinc, Kispest, Pesterzsébet. Soroksár, Csepel. / Szigetújfalú kőműves Szigethalom , ház hőszigetelés Szigetszentmiklós, Halásztelek ,kőműves Dömsöd, Majosháza , Lórév Makád Taksony , Dunavarsány, Tas , Budapest lakásfelújítás hőszigetelés kőműves Csepel Soroksár, Kispest ,Erzsébet gipszkarton válaszfal IX. X. XI. XIII. XIV. XV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. / / Óbuda, Újpest, Ferencváros, szobafestő szakemberek Dunaharaszti Budaörs Törökbálint Diósd Érd Bugyi Szigetbecse szobafestő Alsonémedi, Budapest lakásátalakítás családi ház Áporka keresek szóbafestő Délegyháza, hőszigetelés burkoló Budapest II. XII. III. kerület Pest , Buda, IV. IX. X. XI. XIII. XIV. ker Adony Ercsi, kőműves Dabas, dél Pest, Gárdony kőműves Velence Agárd kerítés építse Ráckeve Családi ház építés felújítás átalakítás. Lakásátalakítás lakásrenoválás lakás átépítés Budapest.