...

Hőszigetelő rendszerek rögzítése 

A hőszigetelő rendszerek mechanikai rögzítése elsősorban a szél szívóhatása és a folyamatos légmozgás okozta vibráció miatt szükséges. A viharos szél az épületek előtt elhaladva légnyomáskülönbséget, ezáltal erős szívóhatást hoz létre, amely képes arra, hogy részben vagy egészben letépje a hőszigetelést a homlokzatról. 

 

A ragasztási technológia egyre többször helyettesíti a hagyományos kötési módokat. Az EPS hőszigetelő rendszert is elegendő csak ragasztani új építésű házak, falak esetén, amikor a falon nincs vakolat. A polistyrol ragasztótapaszok gyárilag előkevert, száraz, por alakú, cement- és műgyantakötésű, felhasználásra kész anyagok. A hungarocell hőszigetelő lapok ragasztásához és tapaszolásához valamint az üvegszövet háló felületi beágyazásához komplett hőszigetelő rendszereket fejlesztettek ki. 
Vakolt alapfelületen azonban mindenképpen szükséges a ragasztás mellet a dübelezés is. A kényes pontot az alapfelületek minősége jelenti az alapfelület-ragasztó-szigetelőanyag rétegrendben. A Baumit megoldása ezt a kényes pontot iktatta ki.

   
A vakolt falfelületre - illetve a teherhordó falazatra - ún. ragasztó tárcsákat rögzít, amelyek felületére ragasztópogácsákat helyez. Így a felületen teherbíró, erőátadó ragasztási pontokat hoz létre, az eddig alkalmazott dübel helyett a ragasztótárcsákat alkalmazva. E módszerrel a szigetelőanyag nincs átfúrva, így hőhidak sem jönnek létre. A rögzítés szempontjából közömbös a szigetelő tábla vastagsága is, hiszen minden esetben ugyanazok a ragasztótárcsák használhatók. Minél vastagabb a szigetelés, annál több időt és költséget takaríthatunk meg a hagyományos rögzítési módhoz képest. 
Az épület homlokzatának külső hőszigetelésére már klasszikusnak mondható technológia a szigetelő tányéros rögzítés. A technológia gyors és egyszerű. Kőműves vakolás


A rögzítő elem számára szükséges furatokat egy lépcsőben - a szigetelő táblát és a falazatot egyszerre - fúrjuk át, majd a rögzítő elemet a furatba beletoljuk, és a beütő-szeggel elvégezzük a rögzítőelem terpesztését. 
Referencia hőszigetelő munkák 

A rögzítő elemekből több gyártó - pl. a Fischer - komplett szortimentet kínál. Nem csak műanyagból, hanem fémből készült elemek is kaphatók, külön vakolatlan és vakolt falhoz. Ez utóbbinál a dübel terpesztése csak a falazat zónájában következik be, a vakolati résznél nem, így annak berepedése elkerülhető. A szigetelés anyagának - szálas szigetelő anyag vagy polistirol tábla - illetve vastagságának függvényében különböző tányérátmérőjű és szárhosszúságú szigetelés rögzítőket alkalmazunk. 
Az ISOTECH rendszer a ragasztó-, hőszigetelő- és felületképző anyagokat, a szükséges kiegészítőket - üvegháló, élvédő és indító profilokat, a tárcsás dübeleket, szerszámokat - is tartalmazza
A homlokzati hőszigetelő rendszer a polisztiroltáblák ragasztására és az üvegszövet beágyazására, átvonására üzemben előkevert, ásványi alapú "száraz" ragasztóhabarcsot használ. A hőszigetelés legalább 90 napig pihentetett, nagy méretpontosságú, újra feldolgozott habanyagot nem tartalmazó, nehezen éghető expandált polisztirol keményhab. Erre jön az üvegszövet-háló, - kb. 4 mm rácsosztású, műanyaggal bevont üvegszövet -, majd az ecsettel vagy hengerrel felhordható, gyárilag előkevert vakolatalapozó, végül a pigmenteket és tulajdonság javító adalékokat tartalmazó vékonyvakolat. 
A szigetelőanyagot átfúró dübelek, igaz csak kismértékben, de ronthatják a szigetelés hatékonyságát. Mivel nem látjuk, hogy hova fúrunk, az esetlegesen fugákba vagy kisebb üregekbe rögzített dübelek nem jelenthetnek igazi mechanikai kapcsolatot. Kivitelezési tapasztalatok alapján körülbelül minden ötödik dübel ilyen. 
Az EJOT 2003-ban hadrendbe állította az ejotherm STR U rendszert, amely alapjaiban változtatta meg a hőszigetelő rendszerek rögzítéstechnikáját. A megoldás minden falazattípus esetén alkalmazható, beleértve a pórusbetonokat is. Polisztirol (EPS) és ásványgyapot (MW) lapok egyaránt szerelhetők vele. A minimálisan szükséges lapvastagság 8 cm. Beton-, tömör- és üreges tégla rögzítési alapokra mindössze 25 mm-es, pórusbetonok esetén 65 mm-es rögzítési mélységgel kell számolnunk. A rövid rögzítési mélységnek köszönhetően csökken a szükséges dübelhossz, és jelentősen - beton falazatok esetén akár órákkal is - rövidül a dübelfuratok elkészítési ideje. 
Az EJOT dübelek a gyakorlatban szinte csak mérhetetlenül csekély hatású hőhidat képeznek, de még ezek is megszüntethetők. A rendszer részét képező polisztirol, vagy ásványgyapot "pogácsákkal" eltakarhatók a besüllyesztett dübeltányérok, ezzel teljesen homogén felületet eredményezve. 
acspal@citromail.hu 


Hívja Palit akár MOST is 06 20 3880 098

A küldő neve *:
A küldő e-mailcíme *:
Telefonszáma *:
Tárgy:
Kép:
Üzenet *:

Facebook Twitter Google+ Linkedin - Megosztás
/ Óbuda, kőműves burkoló Újpest, Ferencváros, lakásfelújítás Kőbánya, a második legjobb szakember Lágymányos, Angyalföld, falazás itongfal falazás Budapest itongfal építés mázolás árak Budapest olcsó tapétázás szobafestés Budapest szobafestés szakemberek vállalkozók Bobcat tereprendezés földmunka bérlés kölcsönzés Rávkevén Családi ház bővítés hozzá építés átalakítás felújítás mázolás Budapest szobafestő szobafestő Budapest

lakás takarítás

szobafestő mázoló Budapest tapétázás tapétázás Budapest Zugló, Rákospalota, Rákoskeresztúr, XVII. XVIII. kerület XIX. Pestlőrinc, Kispest, Pesterzsébet. Soroksár, Csepel. / Szigetújfalú kőműves Szigethalom , ház hőszigetelés Szigetszentmiklós, Halásztelek ,kőműves Dömsöd, Majosháza , Lórév Makád Taksony , Dunavarsány, Tas , Budapest lakásfelújítás hőszigetelés kőműves Csepel Soroksár, Kispest ,Erzsébet gipszkarton válaszfal IX. X. XI. XIII. XIV. XV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. / / Óbuda, Újpest, Ferencváros, szobafestő szakemberek Dunaharaszti Budaörs Törökbálint Diósd Érd Bugyi Szigetbecse szobafestő Alsonémedi, Budapest lakásátalakítás családi ház Áporka keresek szóbafestő Délegyháza, hőszigetelés burkoló Budapest II. XII. III. kerület Pest , Buda, IV. IX. X. XI. XIII. XIV. ker Adony Ercsi, kőműves Dabas, dél Pest, Gárdony kőműves Velence Agárd kerítés építse Ráckeve Családi ház építés felújítás átalakítás. Lakásátalakítás lakásrenoválás lakás átépítés Budapest.