...

Térkővezés járdák autóbejárók

 
 

 

 
 
 
Az udvarunkban a gyalogútnak, gyalogjárdánknak gyakorlati és dekoratív funkciója is van. Ezért fontos, hogy a rendelkezésre álló rengeteg burkolati anyagból milyet választunk. Manapság legnépszerűbbek a műkő burkolólapok. Árszintjük elfogadható, azaz 2-3 ezer forintért már jó minőséget tudunk vásárolni. 
Rengeteg méretben, színben és formában lehet ezeket a burkolatokat beszerezni. 
 
 
 
A tartósan szép út titka az alapozásban rejlik. A nedvesen rakott burkolatok alá 5-10 cm kavicságyból és 5 cm-nyi betömörített homokból álló merev, kétrétegű alapozást kell teríteni. 
 
Autóbejárók alatt betonalapra van szükség
 
. 
 
A nedvesen rakott burkolat esetében a hasított kő, térkő elemek, vagy járólapok habarccsal vannak az alaprétegre ültetve. Ennek köszönhetően a burkolat szilárd és merev. 
 
A szárazon rakott burkolatok alatti rugalmasabb alapréteg 5 cm vastagságú, betömörített homok. 
A téglákat vagy térburkoló elemeket erősen bele kell nyomni a homokágyazatba, majd a felület hézagaiba is homokot kell söpörni. A módszer előnye, hogy a viacolor burkolatot kisebb területeken fölszedhetjük és kiigazíthatjuk. 
A szegélyezés feladata, hogy meggátolja a burkolóanyag elmozdulását, szétcsúszását a szomszédos földfelület irányába, illetve megakadályozza, hogy a talaj a szélek mentén a burkolt felületekre jusson. 
 
Fontos, hogy a burkolatnak legalább 4% oldalesést kell adni, hogy az esővíz ne álljon meg rajta. Nem lehetnek rajta kis bemélyedések, mert télen a legnagyobb veszélyt a befagyott tócsák jelentik. Ha a ház mellé épül, szintje legalább 15 cm-rel mélyebben legyen, mint a vízszigetelő lábazat.  
A kerti út legalább 2-3 cm-rel a gyep szintje alatt legyen, hogy a füvet a széleken is le lehessen vágni a fűnyíró gép megsértése nélkül. 
 
 
 
acspal@citromail.hu 

Hívja Palit akár MOST is 06 20 3880 098

A küldő neve *:
A küldő e-mailcíme *:
Telefonszáma *:
Tárgy:
Kép:
Üzenet *:

Facebook Twitter Google+ Linkedin - Megosztás
/ Óbuda, kőműves burkoló Újpest, Ferencváros, lakásfelújítás Kőbánya, a második legjobb szakember Lágymányos, Angyalföld, falazás itongfal falazás Budapest itongfal építés mázolás árak Budapest olcsó tapétázás szobafestés Budapest szobafestés szakemberek vállalkozók Bobcat tereprendezés földmunka bérlés kölcsönzés Rávkevén Családi ház bővítés hozzá építés átalakítás felújítás mázolás Budapest szobafestő szobafestő Budapest

lakás takarítás

szobafestő mázoló Budapest tapétázás tapétázás Budapest Zugló, Rákospalota, Rákoskeresztúr, XVII. XVIII. kerület XIX. Pestlőrinc, Kispest, Pesterzsébet. Soroksár, Csepel. / Szigetújfalú kőműves Szigethalom , ház hőszigetelés Szigetszentmiklós, Halásztelek ,kőműves Dömsöd, Majosháza , Lórév Makád Taksony , Dunavarsány, Tas , Budapest lakásfelújítás hőszigetelés kőműves Csepel Soroksár, Kispest ,Erzsébet gipszkarton válaszfal IX. X. XI. XIII. XIV. XV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. / / Óbuda, Újpest, Ferencváros, szobafestő szakemberek Dunaharaszti Budaörs Törökbálint Diósd Érd Bugyi Szigetbecse szobafestő Alsonémedi, Budapest lakásátalakítás családi ház Áporka keresek szóbafestő Délegyháza, hőszigetelés burkoló Budapest II. XII. III. kerület Pest , Buda, IV. IX. X. XI. XIII. XIV. ker Adony Ercsi, kőműves Dabas, dél Pest, Gárdony kőműves Velence Agárd kerítés építse Ráckeve Családi ház építés felújítás átalakítás. Lakásátalakítás lakásrenoválás lakás átépítés Budapest.