...

A megfelelő vastagságú hőszigetelés

 
Arra, hogy milyen vastag legyen a Hőszigetelés , nincsen általános szabály, minden esetben egyedi szempontok alapján kell ugyanis mérlegelni. Mivel a hőszigetelés hosszú távon ugyan megtérülő, de egyszerre mégis nagyobb összegű beruházás, mondhatni hosszú távú befektetés, természetesen az épület tulajdonosa mindig azt szeretné, ha a lehető legolcsóbban tudná azt megoldani. Ugyanakkor persze a másik alapvető szempont, hogy a hőszigetelés minél hatékonyabb legyen, minél jobban csökkentse a ház fűtésére fordított energiaigényt. 
 
 
 Mindenek előtt tudni kell, hogy a kétszer vastagabb szigetelés nem feltétlenül jelent kétszer nagyobb megtakarítást is. Míg például egy 3 és egy 8 cm vastagságú szigetelés között igen jelentős nagyságrendi különbségek tapasztalhatóak, egy 10 és egy 20 centiméteres szigetelés esetében már jóval kisebb eltérésről beszélhetünk csak. 
 
Homlokzat hőszigetelése esetén, amennyiben polisztirolhabot használunk, általánosságban elmondható, hogy az első 10 cm-nél még számottevő mértékű megtakarítást észlelhetünk. E felett azonban minden további 2 centiméternyi hőszigetelés már csak 2-3 százalékkal javítja az energiaigényt. Ennek eredményeképpen minél vastagabb a szigetelés, annál nagyobb a megtakarítás ugyan hosszabb távon, viszont a megtérülési idő hosszabb lesz. Hőszigetelés munkadíjak árak Egyáltalán nem mindegy persze az sem, hogy milyen típusú anyagot szigetelünk – vasbetont, vázkerámiát vagy esetleg mészhomokot, mivel ezek különböző vastagságú és típusú szigeteléseket igényelhetnek. A legfontosabb szempont azonban egyértelműen az, hogy hol jön el az a pont, ahol a megtérülés már túl hosszú távú ahhoz, hogy a beruházó megengedhesse magának. 
 
A Hőszigetelés persze olyan munka, amellyel évtizedekre előre tervez az ember, olyan családok azonban, akik energiaszegénységben élnek, nyilván nem engedhetik meg maguknak, hogy csak 25 év múlva hozza vissza árát a befektetés. Még több érdekes építőipari cikk A cél az, hogy a fűtésre fordított energia mennyisége látványosan csökkenjen, minél jobban közelítse az épület a passzívház szintjét, van azonban, amikor már nem éri meg újabb és újabb rétegeket beépíteni.

Hívja Palit akár MOST is 06 20 3880 098

A küldő neve *:
A küldő e-mailcíme *:
Telefonszáma *:
Tárgy:
Kép:
Üzenet *:

Facebook Twitter Google+ Linkedin - Megosztás
/ Óbuda, kőműves burkoló Újpest, Ferencváros, lakásfelújítás Kőbánya, a második legjobb szakember Lágymányos, Angyalföld, falazás itongfal falazás Budapest itongfal építés mázolás árak Budapest olcsó tapétázás szobafestés Budapest szobafestés szakemberek vállalkozók Bobcat tereprendezés földmunka bérlés kölcsönzés Rávkevén Családi ház bővítés hozzá építés átalakítás felújítás mázolás Budapest szobafestő szobafestő Budapest

lakás takarítás

szobafestő mázoló Budapest tapétázás tapétázás Budapest Zugló, Rákospalota, Rákoskeresztúr, XVII. XVIII. kerület XIX. Pestlőrinc, Kispest, Pesterzsébet. Soroksár, Csepel. / Szigetújfalú kőműves Szigethalom , ház hőszigetelés Szigetszentmiklós, Halásztelek ,kőműves Dömsöd, Majosháza , Lórév Makád Taksony , Dunavarsány, Tas , Budapest lakásfelújítás hőszigetelés kőműves Csepel Soroksár, Kispest ,Erzsébet gipszkarton válaszfal IX. X. XI. XIII. XIV. XV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. / / Óbuda, Újpest, Ferencváros, szobafestő szakemberek Dunaharaszti Budaörs Törökbálint Diósd Érd Bugyi Szigetbecse szobafestő Alsonémedi, Budapest lakásátalakítás családi ház Áporka keresek szóbafestő Délegyháza, hőszigetelés burkoló Budapest II. XII. III. kerület Pest , Buda, IV. IX. X. XI. XIII. XIV. ker Adony Ercsi, kőműves Dabas, dél Pest, Gárdony kőműves Velence Agárd kerítés építse Ráckeve Családi ház építés felújítás átalakítás. Lakásátalakítás lakásrenoválás lakás átépítés Budapest.