...

Főoldal » 2014 » Február » 24 » Gipszkarton tapétázása
2:09 PM
Gipszkarton tapétázása

A gipszkartonból készült falak ma már megszokottak a legtöbb épületben. Átalakításoknál népszerűek az ilyen gyorsan kialakított válaszfalak, és az új épületekben is egyre több helyen e technológiával készülnek a szárazvakolatként alkalmazott falazat burkolatok. Felületük bevonására a falfestésen kívül természetesen tapéta is alkalmas, ám a felület előkészítésére ez esetben kissé több figyelmet kell fordítani.

Feltételezve azt, hogy a falburkolatot adó lapok szakszerűen lettek a vázra erősítve, a toldások közötti hézagokat is megfelelő módon töltötték ki és hézagerősítő csíkokkal fedték le, ezek besimítása alapvetően meghatározza az alap felület síkságát. Ez a réteg elfedi a felerősítő csavarok fejeit, és a laptoldások helyét már csak a besimított illesztési helyek gipsz rétege jelzi. A felületeket száradás után még szintbe kell csiszolni, hogy felszínük teljesen síkká váljon.

Az ideálisan sík gipszkarton felületeken hibátlan lesz a tapétaburkolat isKellő portalanítás után akár már festhető vagy tapétázható is a fal, ám ez utóbbi esetben már most ajánlatos arra is gondolni, hogy a tapétát ugyan könnyű felragasztani, ám annak leszedése korántsem ilyen egyszerű dolog. Ha ugyanis később a tapétát le kell szedni a gipszkartonról, az feláztatását követően helyenként akár a kartonfedés felső rétegét is letépheti. Ezt a gipszkarton felületének mélyalapozóval történő kezelésével lehet megelőzni. Az alapozó szer megszilárdítja a fedőkarton felső részét, és jelentősen csökkenti a nedvszívó képességét. Ez a tapétaragasztó tapadása szempontjából is előnyös, később pedig a tapéta eltávolításakor könnyebben és a fedőkarton sérülése nélkül fejthető le a kartonozott felületekről.
Az igényesebben kivitelezett kartonozott falak felületét ajánlatos a teljes felületükön besimítani. Így teljesen fehér felület jön létre, amelynek átcsiszolását követően ideálisan sík és egységes színtónusú falfelület lesz az eredménye. Ez a festett bevonatok esetében is előnyös, mivel akár egy rétegben felhordott, nagy fedőképességű falfestékkel is foltmentes és homogén bevonat alakítható ki.

Tapétázásnál a teljesen besimított és simára csiszolt gipszkarton felületeknek csupán annyi az előnye, hogy a besimított részeket még erős surlófényben sem lehet észrevenni, és így az igényesebb, selymesen fénylő tapéták alapjaként is kiváló alapként szolgál. Az ilyen felületeket azonban mindenképen mélyalapozóval kell kezelni, hogy a teljes felület nedvszívó képessége ideális legyen a legkülönfélébb tapéták alá, és azok leszedése is problémamentesen megoldható legyen. A besimított rétegre csak 24 óra elteltével lehet a mélyalapozót felkenni. A mélyalapozás felületre pedig ugyancsak egy nap múlva lehet a tapéta felragasztását megkezdeni.
Maga a tapétázás folyamata és technológiája semmiben nem tér el a megszokottaktól. Ragasztóként mindenkor a tapétához ajánlott minőségűt kell használni, hogy elkerülhetők legyenek az ilyenkor előforduló hibák: szélfelválások hólyagosodások, gyűrődések stb. Ha tehát a gipszkarton felületek mélyalapozóval kezeltek, és a tapéta gyártója által megadott instrukciók is betartattak, akkor a tapétázott felületek tartósak és szépek lesznek.

A honlap hírei

Árajánlatkérő tapétázási munkára

Szobafestés

http://ezermester.hu/index.php

 
Csatolmányok: Kiskép 1
Megtekintések száma: 2628 | Hozzáadta:: acspal | Címkék (kulcsszavak): tapéta, tapétázás, gipszkarton | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
avatar

Hívja Palit akár MOST is 06 20 3880 098

A küldő neve *:
A küldő e-mailcíme *:
Telefonszáma *:
Tárgy:
Kép:
Üzenet *:

Facebook Twitter Google+ Linkedin - Megosztás
/ Óbuda, kőműves burkoló Újpest, Ferencváros, lakásfelújítás Kőbánya, a második legjobb szakember Lágymányos, Angyalföld, falazás itongfal falazás Budapest itongfal építés mázolás árak Budapest olcsó tapétázás szobafestés Budapest szobafestés szakemberek vállalkozók Bobcat tereprendezés földmunka bérlés kölcsönzés Rávkevén Családi ház bővítés hozzá építés átalakítás felújítás mázolás Budapest szobafestő szobafestő Budapest

lakás takarítás

szobafestő mázoló Budapest tapétázás tapétázás Budapest Zugló, Rákospalota, Rákoskeresztúr, XVII. XVIII. kerület XIX. Pestlőrinc, Kispest, Pesterzsébet. Soroksár, Csepel. / Szigetújfalú kőműves Szigethalom , ház hőszigetelés Szigetszentmiklós, Halásztelek ,kőműves Dömsöd, Majosháza , Lórév Makád Taksony , Dunavarsány, Tas , Budapest lakásfelújítás hőszigetelés kőműves Csepel Soroksár, Kispest ,Erzsébet gipszkarton válaszfal IX. X. XI. XIII. XIV. XV. XV. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. / / Óbuda, Újpest, Ferencváros, szobafestő szakemberek Dunaharaszti Budaörs Törökbálint Diósd Érd Bugyi Szigetbecse szobafestő Alsonémedi, Budapest lakásátalakítás családi ház Áporka keresek szóbafestő Délegyháza, hőszigetelés burkoló Budapest II. XII. III. kerület Pest , Buda, IV. IX. X. XI. XIII. XIV. ker Adony Ercsi, kőműves Dabas, dél Pest, Gárdony kőműves Velence Agárd kerítés építse Ráckeve Családi ház építés felújítás átalakítás. Lakásátalakítás lakásrenoválás lakás átépítés Budapest.